Relikvie #4: Stunt Car Racer

mar 13, 2010 No Comments by
  • Utgivelsesår: 1989
  • Utgiver: MicroProse
  • Plattform: Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, PC, ZX Spectrum
  • Sjanger: Bilkjøring

Stunt Car Racer er en av de beste bilspillene utgitt på 80-tallet. Det utfordrende og avhengighetsskapende spillet ble laget av Geoff Crammond, en av retro-legendene mest kjent for Grand Prix spill-serien.

I Stunt Car Racer kjører man en spesialkonstruert bil på berg-og-dal-baner som inneholder hopp, bevegelige deler og andre utfordringer. De første løpene er rimelig enkle, men etterhvert må man kjøre noen øvelsesrunder for å komme i mål i det hele tatt. Man får skade på bilen når man lander hardt, og det er fullt mulig å vrake bilen hvis man kjører for hardt. Bilen er utstyrt med en begrenset mengde turbo per løp, og den må porsjoneres ut klokelig for å vinne.

Målet er å komme seg fra 4. til 1. divisjon ved å vinne mest mulig av kappløpene på de 2 banene hver divisjon inneholder. Man spiller mot 2 motstandere i hver divisjon. Retrograds Stunt Car Racer -ekspert kan avsløre at etter man har vunnet hele ligaen, kan man fortsette spillet i Super League modus der alle bilene går mye mye kjappere og selv de enkleste banene blir vanskelige å vinne.

Spillet kom ut på de fleste aktive plattformer i sin tid, og lå i toppen av salgslistene i mange land. Retrograds reporter er mest kjent med Amiga versjonen, men ryktene sier at c64 -versjonen også er veldig bra.

Er det verdt et gjensyn?
Spillet har fin atmosfære selv om både grafikk og lyd er i enkleste laget i dag. Fysikken føles ekte og det er gøy å kjøre.

Datamotstanderne gir deg en bra kamp om seieren oppover i divisjonene, men det som gjør spillet ekstra artig er at det er mulig å koble opp null-modem kabel og kjøre mot et annet menneske. Retrograds reporter testet dette på tidlig 90-tallet og kan bekrefte at det er meget fornøyelig å presse en kamerat av banen og håne vedkommende etterpå når man vinner. Sålenge man vinner!

Hva sa anmelderne?
Zzap ga c64 versjonen 94% og skrev «This is one of the most exhillerating racing games I’ve ever played»

Det kan ellers sies at Edge har skrevet en artikkel om hvordan Stunt Car Racer ble laget. Klikk her for den artikkelen.

Featured, Hovedsak, Relikvariet

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Relikvie #4: Stunt Car Racer”

Leave a Reply