Demo: Future Crew – Second Reality (PC, 1993)

aug 14, 2009 No Comments by
fc_sr_02

Second Reality kjører i DosBox

  • Tittel: Second Reality
  • Utgivelsesår: 1993
  • Utgiver: Future Crew
  • Plattform: PC – MS-DOS
  • Sjanger: Demo

Second Reality er kanskje en av de mest kjente demoene på PC plattformen. Den hadde fantastisk lyd og grafikk for sin tid og viste folk at en PC kunne kjøre demoer som helt fint konkurrerte med ting laget for Amiga-plattformen. Alt dette og den kjørte helt fint på en 386. Den kom på førsteplass på demopartiet Assembly i Finland i August 1993, og spredde seg med rekordfart ut til demo-sultne PC-brukere.

Sjanger og særtrekk:
Second Reality er sett på som den første av de seriøse PC megademoene. Den kombinerte gode tidsriktige effekter ( pixeltunnell, rotozoomer, glenz vektor, osv) med høykvalitetsmusikk. Demoen har en gjennomført bra design og effektene er nesten perfekt synkronisert til musikken. Den støtter Dolby lyd, og musikken fortjener å bli kjørt gjennom et stereoanlegg for best effekt.

fc_sr_01

Tatoering i pannen, anyone?

Arv og etterspill:
Second Reality er en av de mest betydningsfulle demoene på PC plattformen. Den ga PC demoscenen et seriøst løft og åpnet øyene til Amiga-eiere for at det gikk an å lage demoer også på PC. Second Reality dukket opp ca to sekunder før Doom ble sluppet løs fra ID Software, og de to tingene kombinert gjorde at folk begynte å se på PC som noe annet enn en kjedelig kontor-maskin.

Er det verdt et gjensyn?
Hvis du har lest resten av teksten så skjønner du at Second Reality helt klart er verdt et gjensyn. Musikken er fremdeles veldig bra, og selv om effektene har tapt seg siden 1993 har demoen har en såpas høy standard at den bør sees.

Future Crew – Second Reality på YouTube:

Bonus materiale!
Retrograds gravende reportere greide å spore opp en c64 versjon av Second Reality.  Denne konverteringen til c64 plattformen kom i 1997 og er laget  som en hyllest til Second Reality, men også for å vise at gode gamle Commodore 64 kan gjøre det samme som PC, selv med en 1mhz prosessor. Dette er såpass imponerende at det måtte legges ved som bonus materiale.

Her er c64 versjonen av Second Reality laget av Smash Designs og The Obsessed Maniacs:

Demoscenen

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Demo: Future Crew – Second Reality (PC, 1993)”

Leave a Reply